Εκδήλωση στην Άρτα ενάντια στα φράγματα και την εκτροπή του Αχελώου

axel-arta-3ceb4ceb9cebfcf81ceb8cf8ecf83ceb5ceb9cf82
Ενάντια στα σχέδια κράτους και κεφαλαίου για τη συγκεντροποίηση και εμπορευματοποίηση των υδάτινων και γενικότερα των φυσικών πόρων, τον έλεγχο και την χειραγώγηση των κοινωνιών και των αναγκών τους.

Η εκτροπή του ποταμού Αχελώου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα με ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος και των τοπικών κοινωνιών. Η επαπειλούμενη οριστική καταστροφή του ποταμού μέσω του τεράστιου κατασκευαστικού έργου νέων φραγμάτων, Υ/Η εργοστασίων, τεχνητών ταμιευτήρων και σηράγγων στη περιοχή του άνω ρου του και η εκτροπή του από τη φυσική λεκάνη απορροής του προς τη Θεσσαλία θα επιφέρει ανυπολόγιστες καταστροφές τόσο στις ορεινές κοιλάδες, τα φυσικά οικοσυστήματα και τους ανθρώπινους οικισμούς του , όσο και στο ευάλωτο δέλτα των εκβολών του στο Ιόνιο. Επιπλέον, με όχημα το ιδεολόγημα της “πράσινης” ανάπτυξης προωθείται από το κράτος η αυτοτελής λειτουργία των Υ/Η φραγμάτων στη Μεσοχώρα και στη Συκιά, που απειλούν με αφανισμό την ορεινή κοιλάδα του ποταμού, καταποντίζοντας στη λάσπη τα χωριά της περιοχής. Μετά την ολοκλήρωση και την ενδεχόμενη λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας ολόκληρο το χωριό πρόκειται να βυθιστεί στις λάσπες του τεχνητού ταμιευτήρα. Οι κάτοικοι του χωριού όλα αυτά τα χρόνια αντιστέκονται στην καταστροφή του και την αναγκαστική απομάκρυνσή τους.

Ενάντια στης φύσης την λεηλασία αγώνας για τη γη και την ελευθερία.

Προβολή βίντεο -συζήτηση-ενημέρωση Πέμπτη 17 Ιουλίου 8:30 μμ πλατεία Σκουφά Άρτα

Αυτόνομη Συνάντηση Αγώνα [Πρωτοβουλία Αγώνα για τη Γη και την Ελευθερία / Αθήνα, Αναρχική Ομάδα “Δυσήνιος Ίππος” / Πάτρα , Αναρχική Ομάδα “dinamitera” / Πάτρα, Σύντροφοι/ισσες από την Άρτα]

This entry was posted in Αχελώος. Bookmark the permalink.